Bericht van de groencommissie

9 december 2019

Vrijwilligersochtend – heel gezellig met elkaar keihard gewerkt

7 december, gedoucht, gepoederd en met gestylde haren treed ik de kantine binnen. De koffie geurt al heerlijk, met mij stromen nog meer dan 2 handvol vrijwilligers binnen. Dineke zegt: “Douchen heb ik overgeslagen vanochtend, moet na afloop toch gaan douchen.” “Nou”, dacht ik, “dat zou wel mee vallen.”

Iedereen krijgt een gek kek emmertje aan een lange steel en beginnen maar. Bij vier duikers moeten aan weerskanten de sloten vrij gemaakt worden van planten en het slib. De inschatting is dat dat niet haalbaar is in een ochtend.

Maar mensen, wat is er hard gewerkt door iedereen. Alle duikers zijn vrij gemaakt, honderden emmers slib liggen langs de kanten en ja, met z’n allen zagen we er niet meer zo best uit. De bagger zat in de haren en op onze gezichten en de kleren kon je in de gang neer zetten, ze stonden op eigen kracht. Haha, ik kon wel opnieuw onder de douche.

Lieve vrijwilligers, dank voor jullie inzet, het harde werken maar ook voor de gezelligheid. En de koffie en de heerlijke soep. Voor iedereen die heeft geholpen en wil nagenieten, maar ook voor iedereen die wil zien hoe hard er gewerkt is: de foto’s!

Met groene groeten van de groencommissie!