Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling

17 januari 2023

In het weekend van 27 t/m 29 januari 2023 vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats.

De werkploeg “natuurlijk tuinieren” gaat ook dit seizoen weer mee doen met deze vogeltelling.

Kom je ook mee tellen?

We ontvangen je met een kopje koffie of thee voor de kantine op zaterdag 28 januari om 10:00 uur. Tellen kan in je eigen tuin of vanuit de kas. Ben je geïnteresseerd en wil je alvast meer weten, kijk dan op https://www.tuinvogeltelling.nl/. Je vindt daar informatie over hoe je moet tellen, welke vogels je zoal kunt tegen komen en de telresultaten van de afgelopen jaren. Tussen kwart voor 11 en 11 uur ontmoeten we elkaar weer bij de kantine om de telresultaten te verzamelen.

Hartelijke tuinvogelgroeten van de tuinploeg Natuurlijk tuinieren


Onderwerp: nieuws

HUMANISTISCH VERBOND ORGANISEERT EEN INTERACTIEVE AVOND

Het Humanistisch verbond had vorig jaar een mooie bijeenkomst in Arminius in Rotterdam waar we werden bijgepraat door ecoloog IgnaceSchops (VN Klimaat) en microbioloog Marjan Smeulders.

DINSDAG 17 JANUARI willen we hier een vervolg aan geven. Marco Oostdijk neemt ons mee in wat er al gebeurt om klimaatverandering aan te pakkenen gaat in op vragen hoe we kunnen helpen bij keuzes en acties voor klimaatverandering en een bijdrage leveren aan Ecohumanisme.

EEN INTERACTIEVE AVOND!

Wil je luisteren en meepraten, schuif dan aan in ‘t Weetpunt bij het Arboretum in Zwijndrecht.Datum: dinsdag 17 januari 2023Tijd: 20.00 uur tot 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 u)Locatie: ‘t Weetpunt, Develpad 169, te ZwijndrechtAanmelden: via drechtsteden@regio.humanistischverbond.nl of telefoon 078 8804484

Meer lezen en aanmelden kan via deze link


Onderwerp: nieuws

Studiereis insecten

Beste leden,

hierbij een mededeling van de Vereniging voor Veldbiologie m.b.t. een studiereis insecten genaamd “Een week in de wereld van de
insecten
“.

Belangstellenden kunnen zich meden bij het in de flyer genoemd adres.

De flyer vindt u hier


Onderwerp: nieuws

Platform Duurzaam Dordrecht

9 november 2022

Op 23 november 2022 van 19.00 tot 22.00 organiseert Platform Duurzaam Dordrecht Voedselcafé Film.Food.Fest in de Biesboschhal aan de Maasstraat 11 in Dordrecht.

“Samen met Voedsel Anders NL organiseren we het Food Film Fest. Voedsel Anders brengt in Nederland en Vlaanderen een groeiende beweging samen die werkt aan rechtvaardige en duurzame voedselsystemen met een verantwoord beheer van bodems, landschap, biodiversiteit en water, eerlijke prijzen en gezond voedsel voor iedereen.”

Iedereen is van harte welkom! Wel graag van tevoren aanmelden via deze link.

Klik hier voor de website en het complete bericht.


Onderwerp: leden, natuurlijk tuinieren, nieuws, nieuws van buiten de vereniging

Opening compost 12 november

Zaterdag 12 november a.s. is de compost geopend van 09.30 uur tot 12.00 uur. Dit is de laatste keer dit seizoen dat de compost is geopend. Compost gaat weer open bij het begin van het nieuwe seizoen. Datum wordt nog doorgegevenJan Overhand Michel van der Meide


Onderwerp: nieuws

PFAS-nieuws van gemeente Dordrecht

7 november 2022

Van de gemeente Dordrecht ontvingen wij deze brief: de wethouder meldt ons dat het regenwater dat wij gebruiken om onze tuinen te besproeien, net zo veilig is als water van buiten het onderzochte gebied. Ook mogen we de groente en fruit uit onze tuinen consumeren wanneer we ons aan de gestelde norm houden!


Onderwerp: nieuws

Vlijpark in de media

30 oktober 2022

Na een tweetal artikelen een in de plaatselijke krant en een in een landelijk dagblad waarin het Vlijpark aan het woord komt over het effect dat de uitkomst van het rapport inzake Chemours voor onze vereniging heeft, staat volgende week de mobiele studio van radio 1 een aantal keer bij ons op het terrein.
Het programma “5 dagen” spreekt een aantal tuinleden over hun kijk op de situatie met Chemours.
Op maandag en vrijdag wordt het programma gemaakt vanaf Vlijpark, de andere dagen wordt er radio gemaakt vanaf andere plaatsen in Dordrecht, over hetzelfde onderwerp.
Wanneer jullie het programma willen beluisteren kan dat vanaf aanstaande maandag 31 oktober, om 20.00 op radio 1.
 
Vijf dagen vanuit één gemeente. Vijf persoonlijke verhalen bij het nieuws, één hoofdpijndossier en één prachtig burgerinitiatief.
Iedere werkdag tussen 20:00 – 20:30 uur op NPO Radio 1.


Onderwerp: nieuws