Wethouder Stam opent moederbedden bij ATV Dordrecht “Het Vlijpark”

20 mei 2019

EXTRA PERSBERICHT

Wethouder Stam opent moederbedden bij atv Dordrecht “Het Vlijpark”

Tijdens de jaarlijkse fair op Het Vlijpark zal wethouder Stam om 14.30 uur de officiële opening komen verrichten van de moederbedden bij de kwekerij van Het Vlijpark.

In de zomer van 2018 is de vereniging gestart met het aanleggen van de tuin met moederbedden en nu is hij helemaal klaar. De moederplanten zijn grotendeels zelf opgekweekt. Het doel is dat er van de moederplanten stekken en zaden kunnen worden genomen ter vermeerdering van deze planten. Zo creëert Het Vlijpark via ‘circulaire economie’ een mooie en gezonde collectie van planten die soortecht terugkomen.

Jaarlijks kweekt de vereniging circa 100 verschillende soorten planten (vaste, één- en tweejarige), alles biologisch opgekweekt en zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Deze planten zijn bestemd voor het openbaar groen van het park voor de jaarlijkse Tuinfair en natuurlijk voor de tuinleden. In de tuin van de moederplanten is een flink insectenhotel gebouwd, welke op dit moment al bewoond wordt door verschillende soorten solitaire bijen!

Tussen 1 april en 1 oktober is Het Vlijpark een openbaar park van Dordrecht: één van de verrassende verborgen groene plekken op het eiland. Een plek waar men kan genieten van groen, vogels en rust.

Op alle zaterdagen in het seizoen is iedereen van harte welkom met vragen over natuurlijk tuinieren, kweken, zaaien en stekken bij de kwekerij, de compost of het bestuur van de vereniging.

Komt u ook kennismaken met deze groene oase en de nieuwe moederbedden tijdens de Tuinfair op zaterdag 25 mei vanaf 10.00?

EINDE PERSBERICHT