Terugblik op een mooie fair!

9 juni 2024

Terugblik op een mooie fair!

Sommige mensen moesten even wennen aan de nieuwe datum, maar net zoals vorig jaar gingen we mee met het gemeentelijk initiatief “het weekend van de natuur” en was de fair niet in mei maar op 1 juni!

Na een week vol regen, bleef deze zaterdag droog en prima van temperatuur, want wat koeler is voor de planten op de verkooptafels fijn. Al meteen om 10 uur was het druk, veel bezoekers hadden al vooraf een wensenlijstje gemaakt en kwamen voor net die ene bijzondere plant die op hun lijstje stond. De “prikneus” was een van de planten die geregeld werd genoemd als “the catch of the day”.

Inmiddels was het op het terras ook al heel druk. De taarten vlogen letterlijk als zoete broodjes over de toonbank. De trek van de bezoekers werd ook aangewakkerd omdat het er zo lekker rook omdat er fried rice werd gemaakt voor later op de dag. Inmiddels stond ook de pizza-oven aan en waren de eerste kinderen al bezig met het beleggen van hun zelfgemaakte pizza.

Het gesprek van de dag ging over de slakken. Helaas had dat ook invloed op de plantenverkoop. De dahlia’s die vorig jaar binnen de kortste keren waren uitverkocht bleven nu staan tot het einde van de dag. Dat was wel erg jammer vooral omdat de vrijwilligers van de kwekerij daar heel veel tijd in hebben gestoken. De planten waar slakken minder van houden liepen juist weer heel goed. Veel mensen hebben dan ook hun smaak weer wat kunnen verbreden. 

De rondleidingen werden ook goed ontvangen. Er waren redelijk veel mensen van buiten Dordrecht die zeer enthousiast waren over wat Vlijpark te bieden heeft. Aan het einde van de dag konden alle vrijwilligers terugkijken op een geslaagde dag!

Bestuur ATV Dordrecht Vlijpark