Fair 2019: een dag met speciaal bezoek en nog bijzondere planten

27 mei 2019

Afgelopen zaterdag 25 mei, was er voor de kas op het parkeerterrein weer de jaarlijkse fair opgesteld. Het werd een bijzondere dag!

Voor het eerst een fair zonder coördinator en men was dus soms zoekend: wie maakt de lijst met vrijwilligers; hoe regelen we de lunch enzovoort. Uiteindelijk kwam alles in orde: de opbouwploeg stond op tijd en vol energie klaar; de planten waren op verkoop-grootte en er waren voldoende vrijwilligers om de kramen te kunnen bemannen en om taarten te bakken.

De fairdag zelf kende een aantal bijzondere bezoekers: het AVVN had een onderzoeksbureau benaderd om in kaart te brengen wat de rol van het AVVN is en eventueel zou kunnen zijn voor de aangesloten leden. De consultants van dit onderzoeksbureau hebben een rondleiding gekregen tijdens de fair en met verschillende leden kunnen praten en zo een beeld gekregen van wat onze vereniging zoal doet en waar zij behoefte aan heeft.

In de middag kwam wethouder Marco Stam officieel de nieuwe moederbedden bij de kas openen en ook had hij tijd voor een nadere kennismaking met de vereniging middels een rondleiding over ons complex. Tijdens deze rondwandeling hebben we gesproken over het maatschappelijk belang van de volkstuin, de essentaksterfte, het stimuleren van de biodiversiteit en duurzaamheid. Gewapend met een mooie vlindervriendelijke plant voor zijn vrouw, die Dimphy hem bij de moederbedden had overhandigd, vertrok hij aan het eind van de middag met een veel completer beeld van onze vereniging.

Misschien lag het aan het weer, niet te warm en niet te koud, of aan de landelijke groei van de belangstelling voor de volkstuin, maar het resultaat van de fair bleek na het tellen van de geldkisten reden voor een feestje! In totaal is er €2339,95 omgezet. De vereniging dankt dan ook alle leden die zich vrijwillig hebben ingezet om deze fair tot zo’n succes te maken heel hartelijk!

Om een indruk te krijgen van de fair wanneer je er niet bij kon zijn, of om nog eens rustig na te genieten, verwijzen wij graag naar het digitale fotoboek van deze fair.

De fair-commissie