Diefstal op Vlijpark

21 augustus 2019

Het bestuur betreurt het zeer te moeten meedelen, dat er voor de tweede keer dit seizoen een mooie grote plant is gestolen bij de kas.

In juli verdween een grote paarse Agapanthus. Een aantal dagen verkeerde het bestuur in de veronderstelling dat iemand deze later zou komen betalen bij een van de mensen van de kas, maar helaas is dat niet gebeurd. Erger nog, het is niet gebleven bij deze keer. Vanmorgen hebben wij helaas moeten constateren dat de grote, roze bloeiende, geurgeranium was verdwenen. Het gaat om de Pelargonium Hazelnut cocolor lace. Dit is een grote plant met prachtige roze-rode bloemetjes en donkerrode adertjes. Bij het wrijven van het blad komt er een fris aroma vrij met de geur van hazelnoot. De plant staat in een grote zwarte 13 liter pot, geen kleintje dus, het meenemen moet zijn opgevallen.

We kunnen dan ook helaas niet anders, dan concluderen dat dit geen toeval kan zijn.

De kwekerij is van ons en voor ons allemaal en levert een substantieel deel van de geringe inkomsten voor ons vereniging en dus voor ons allemaal, de diefstal raakt en schaadt dan ook alle leden. Daarnaast heeft dit natuurlijk ook een impact op de vrijwilligers van de kwekerij die zoveel tijd steken in het zaaien, stekken en de verzorging van de planten, voor hen is het heel zuur dat nu voor de tweede keer een van de mooiste en grootste planten, waar dus veel werk in zat, is verdwenen.

Het bestuur roept dan ook een ieder op om opmerkzaam te zijn!

Bestuur ATV Dordrecht Vlijpark