Nieuwsbrief voorjaar 2020

5 maart 2020

Voorjaar!

Na deze natte en winderige winter, kijken we reikhalzend uit naar het voorjaar. Er is veel nieuws en weer van alles te doen, dus lees snel verder.

Het water gaat er weer op

Op zaterdag 14 maart wordt het water aangesloten. Het is van belang dat de kraan in je put en de kranen in je huisje afgesloten zijn. Kijk dit even na als je niet helemaal zeker bent. Lekkage na de hoofdmeter (dus vanaf de put tot in je huisje) is voor eigen rekening!

NL Doet

Op zaterdag 14 maart is weer NL Doet. Een mooi startmoment voor onze vereniging om gezamenlijk een aantal voorjaarsklussen op te pakken. Dit jaar is gekozen voor het snoeien van de leilinden langs het Tuinpad, het vervangen van het worteldoek op de kweektafels bij De Kwekerij en kleine onderhoudsklussen aan de grote en kleine kas. Na afloop is er voor iedereen een gezonde lunch. Je kunt zonder aanmelden meedoen, maar doe je mee met de lunch, meldt je wel even aan via info@vlijpark.nl.

Opening compost

Vanaf zaterdag 14 maart is de compost weer geopend. Openingstijden op zaterdag en dinsdag van 10 tot 12 uur. Compost is de beste voeding voor de planten in je tuin. Bij langdurig droog weer zorgt het ervoor dat de aarde niet uitdroogt en bij veel regen neemt het het water goed op. De bodemstructuur verbetert, waardoor het gemakkelijker wordt om de aarde te bewerken. De voorraad biologische potgrond is weer flink aangevuld.

Opening De Kwekerij

De Kwekerij gaat op 14 maart ook weer open. Openingstijden iedere zaterdag van 10 tot 12.30 uur. Op 14 maart zijn de vrijwilligers druk met NL klussen, dus houd rekening met een eventuele wachttijd. Meehelpen mag altijd.

Cursus ecologisch moestuinieren

Wil jij leren om zelf groenten en kruiden op te kweken? Dan ben je welkom bij de cursus ecologisch moestuinieren op Het Vlijpark. Iedere les begint met een stukje theorie. Daarna gaan we aan de slag in de kas. We maken zaaibakken met veel verschillende groenten en kruiden. Na afloop nemen de cursisten de opgekweekte planten mee naar huis. De kosten zijn € 30,- inclusief het boekje ‘ecologisch moestuinieren’, de handleiding ‘zaaien en op-kweken van jonge planten’, koffie/thee en de opgekweekte groenten- en kruidenplantjes.

De cursus is op de zaterdagen 21 maart, 4 en 18 april van 10 tot 12 uur. Aanmelden kan tot 15 maart via info@vlijpark.nl

ALV op 3 april

Op 3 april is om 20 uur de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De Algemene Ledenvergadering is het hoogste orgaan in de vereniging. Je ontvangt de agenda voor 16 maart. Alle leden zijn van harte welkom.