Nieuwsbericht Het Vlijpark

7 maart 2022

4 maart 2022

NL Doet

Op zaterdagochtend 12 maart is NL Doet en Het Vlijpark doet weer mee. De klussen zijn dit jaar op De Kleine Vlij. Het gaat om het schilderen van de portaloo en zomerklaar maken van de Speeldernis. Doe gezellig mee en meld je aan via info@vlijpark.nl.

Aansluiting water

Het streven is dat het water op zaterdag 12 maart is aangesloten. Mocht door onvoorziene omstandigheden de datum wijzigen, dan zal dat bekend worden gemaakt via de mededelingenkast. Om het aansluiten van het water zonder lekkages te laten verlopen, is het van belang dat alle tuinleden de komende dagen de eigen waterput nakijken. Het gaat om het volgende:

1. Zorg ervoor dat er geen rommel in de waterput ligt

2. Kijk extra goed na of de kraan/afsluiter in de put daadwerkelijk afgesloten is

3. Schep het water uit de put tot onder het niveau van de kraan/afsluiter

De tuinleden die het water aansluiten hebben conform het HHR art 12.3 van het bestuur toestemming om alle tuinen te betreden om hun werk uit te oefenen.

Compost weer open

Het seizoen begint op zaterdag 12 maart en vanaf die datum is ook de compost weer geopend op zaterdagochtend tussen 9.30 en 12 uur. Vanaf 15 maart is de compost tevens open op dinsdagen van 9.30 tot 11.30 uur. Dan wordt ook gehakseld. Vanwege stijging van inkoopprijzen zijn de gasflessen en zakken biologische potgrond aangepast. Een fles gas kost € 33,- en een zak biologische potgrond van 40 liter kost € 4,50. Bestellingen gaan zoals jullie gewend zijn: via mailadres compost@vlijpark.nl. Bestellingen die voor vrijdagmiddag 12 uur aangemeld zijn, kun je afhalen en betalen op zaterdagochtend.

Medio maart zullen de werkzaamheden rond de vervanging van de verharding afgerond zijn. Om de vernieuwingen uitgebreid te bekijken en uitleg te krijgen over hoe de compost tot stand komt, is er een open dag voor leden. De open dag is op 2 april.

De Kwekerij ook weer open

Op 12 maart is ook de Kwekerij weer geopend. Van 10 tot 12.30 uur kunnen tuinleden iedere zaterdag terecht voor planten, advies en natuurlijk een praatje.

Bestuursdiensten

In de maanden april tot en met september is iedere zaterdagochtend van 10 tot 12 uur een bestuurslid in de bestuurskamer aanwezig om vragen van tuinleden en kandidaat-leden te beantwoorden.

Officiële opening van de compost en Klinkfeest op 2 april

Het terrein van de compost wordt prachtig gerenoveerd, op 1 april gaat de klink weer op de poort en het voorjaar staat weer voor de deur! Alle reden om daar samen een glaasje op te klinken en een lentehapje te nuttigen tijdens een heus Klinkfeest. Het Klinkfeest is aansluitend op de officiële opening van de compost op zaterdag 2 april. De opening van de compost is om 11.30 uur. Wees allemaal welkom!

ALV op 8 april

Op vrijdag 8 april is om 19.30 uur de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. De agenda zal rond 21 maart op de website worden gepubliceerd.

Veel steun voor Margreet

De brand van het huisje van Margreet in de vroege ochtend van 26 februari was een schok voor de hele vereniging. Ondanks alle narigheid is het hartverwarmend om te zien dat er veel saamhorigheid is op de tuin. Margreet kan rekenen op grote steun vanuit de vereniging. Op de oproep om je te melden om te helpen, reageerden 30 tuinleden.

De leden die zich gemeld hebben, ontvangen via de mail nader bericht. Het bestuur en leden wensen Margreet veel sterkte toe.