BELANGRIJKE BESTUURSMEDEDELING

25 maart 2020

Dordrecht, 24 maart 2020

Bestuursmededeling

Aan onze leden,

Wat goed om te zien dat iedereen op de tuin de maatregelen van de regering nauwgezet opvolgt. Waar mensen een praatje maken zie je overal dat men een afstand in acht neemt van meer dan 1,5 meter. We weten niet wat op ons af komt, maar het enige dat we kunnen doen is alle adviezen zonder uitzondering opvolgen. Voor de gezondheid van iedereen en in het bijzonder de kwetsbare mensen onder ons. De maatregelen van de regering (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/23/aangescherpte-maatregelen-om-het-coronavirus-onder-controle-te-krijgen ) en de aanbevelingen van de AVVN van 23 maart jl. (https://mailchi.mp/avvn/tuinieren-en-maatregelen-tegen-het-coronavirus?e=0a883f7571) betekenen best veel voor onze tuin. Hoe gaan we daar als Vlijpark het beste mee om?

Compost

De coördinatoren van de compost bieden je de gelegenheid om een of meer gasflessen of een of meer zakken potgrond aan te schaffen. Dat gaat als volgt. Geef via compost@vlijpark.nl aan hoeveel gasflessen ( € 26,50 per fles) of zakken biologische potgrond (€ 4,00 per zak van 40 ltr) je wilt hebben. Bestellingen die doorgegeven zijn voor vrijdagmiddag 12 uur,  staan zaterdagochtend tussen 11 en 12 uur klaar buiten de poort van de compost. Je kunt het geld overmaken naar NL14 TRIO 019.856.0435 op naam van ATV Dordrecht onder vermelding van tuinnummer en aantal gasflessen of potgrond.

Voorlopig kan er geen tuinafval gebracht worden bij de compost. Dat is vervelend voor de tuinleden en ook voor de compost-vrijwilligers. Maar gezondheid is het allerbelangrijkste. Aan de tuinleden geven we het advies om een plekje vrij te maken op de eigen tuin om het tuinafval te bewaren. Dit kunnen we met elkaar best voor elkaar krijgen.

Toiletten

Het toilet bij de kantine is per onmiddellijke ingang gesloten. Het gebruik van de deurklink en de kraan vormt een mogelijke risicofactor. Als je nog niet aangesloten bent op de waterleiding, neem dan water mee van huis voor koffie of thee. En je spoelt je toilet gemakkelijk door met een emmer water uit de sloot. De toiletten in de portaloo blijven in ieder geval afgesloten zolang de drinkwatervoorziening niet volledig is aangesloten.

Klink op de toegangspoort van de tuin
De klink van de toegangspoort vormt een risico voor de overdracht van het coronavirus. Normaal gesproken wordt de klink er op 1 april opgezet. Tot nader order zal de klink er niet worden opgezet. Neem dus je sleutel mee.

Aansluiting van het water
Met het aansluiten van het water zijn onverklaarbare waterverliezen aan het licht gekomen. Met vereende krachten wordt geprobeerd dit op te lossen, met name om te voorkomen dat leden straks geconfronteerd worden met een flinke rekening.

Vandaag is drinkwatervoorziening gerealiseerd op de tuinen

Tuin 12 t/m tuin 30

Tuin 49 t/m tuin 53

Tuin 85 t/m tuin 86

Tuin 68 t/m tuin 84

Tuin 87 t/m tuin 98

Nadere info volgt, kijk voor actuele info vooral op het mededelingenbord.

Tuinfair op 30 mei
Tot 1 juni mogen geen evenementen georganiseerd worden, dat geldt dus ook voor de Tuinfair.

De Kwekerij
In de grote kas liggen verschillende zaadjes te ontkiemen, er zijn prachtige soorten salvia, vele geurgeraniums en fuchsia’s en in de kleine kas staan de dahliaknollen in potten. Bovendien is er een flinke hoeveelheid vaste planten die vorig najaar opgepot is. De vrijwilligers denken na over een risicoloze en gemakkelijke manier om deze planten bij jullie te krijgen. Voor meer nieuws kijk je regelmatig op de blog dekwekerij.blogspot.com.

Kantine
De kantine valt onder een horecagelegenheid en is daarom tot zeker 6 april gesloten. Met het recente verbod op evenementen gaan we ervan uit dat de kantine ook tot 1 juni gesloten is. Het A&K team kijkt of er levensmiddelen zijn die dan over de datum zijn en bedenkt daarvoor een oplossing.

De werkbeurten
Alle werkbeurten zijn voorlopig voor iedereen afgelast. Dit is om het risico voor tuinleden zoveel mogelijk te beperken. De stempelkaarten zijn voor dit jaar voor Het Vlijpark niet meer van toepassing. Als het onderhoud van het algemeen groen je net zo aan het hart gaat als uw eigen tuin, laat je dan niet weerhouden. Neem natuurlijk wel de strenge regels (1,5 meter) in acht. Voor ons aller gezondheid en voor het aanzien van het algemeen groen. Specifieke vragen over het algemeen groen kun je stellen aan de voorvrouwen en -man, de contactgegevens staan in het werkbeurtenoverzicht.

Ten slotte

Aan iedereen veel sterkte/gezondheid gewenst en ga vooral zo door om op elkaar te letten en waar nodig je hulp aan te bieden. Gelukkig gebeurt dat laatste al veel, met elkaar kunnen we een sterke vereniging zijn! Heb je nog vragen of ideeën, laat dat gerust weten via info@vlijpark.nl.

Met vriendelijke groet,

 

Bestuur ATV Dordrecht Vlijpark