Uitnodiging woensdag 22 mei Duurzaamheidscafé

21 mei 2019

Hoe staat het met de biodiversiteit in Dordrecht?

Boswachter Thomas van der  Es spreekt woensdag 22 mei op de Internationale Dag van de Biodiversiteit over dit actuele thema in het Duurzaamheidscafé. Biodiversiteit: waarom is dat zo belangrijk, hoe is het ermee gesteld en wat doen we eraan op het eiland van Dordrecht?VN-onderzoekers luidden eerder deze maand de noodklok over het tempo waarin unieke soorten verdwijnen. Biodiversiteit is niet alleen iets van grote dingen ver van ons vandaan, van mooie groene en kleurrijke omgevingen met een rijke flora en fauna buiten de stad. Het is ook iets van in de stad.

Thomas van der Es van Staatsbosbeheer vertelt wat zijn organisatie doet aan het in stand houden en verbeteren van de biodiversiteit op het eiland en over de Nieuwe Dordtse Biesbosch (https://www.nieuwedordtsebiesbosch.nl/home) en over de 1000-soorten week. Verder spreekt Merijn Loeve, de Dordtse ecoloog en vrijwilliger van de Natuur- en Vogelwacht, en geeft Reinier Jacquet een toelichting bij een film van deze Dordtse natuurorganisatie.

Het duurzaamheidscafé van platform Duurzaam Dordrecht begint om 20.00 uur en vindt dit keer plaats in het Spuilab 210 aan de Spuiboulevard 210. De toegang is gratis.

Het café is georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer, de Natuur- en Vogelwacht en Duurzaamheidscentrum Weizigt.

Voor deze avond dient u zich aan te melden:

https://docs.google.com/forms/d/1Ty8_05OzdysjuVSfAOHJqyJQMEhto336FeEJJRZwy8g/viewform?edit_requested=true