VLIJPARK FOTOWEDSTRIJD 2012  “OUD EN NIEUW”

Beste Vlijpark-leden,

Op 1 december 2012 sloot de inzendtermijn voor de Vlijpark fotowedstrijd 2012 en op dezelfde dag is de wedstrijdjury bijeengekomen. Ondanks dat er niet zo veel leden aan de wedstrijd hebben deelgenomen, hebben we toch een 18-tal  foto’s mogen ontvangen.

Om tot een zo eerlijk mogelijke beoordeling te komen heeft ondergetekende als voorzitter van de jury de foto’s aan de overige juryleden ter beoordeling voorgelegd zonder dat bij hen de namen van de makers bekend waren.

De jury heeft de foto’s beoordeeld en aan het thema getoetst en is tot een eensluidende beslissing gekomen.

De Vlijpark fotowedstrijd 2012 is gewonnen door Ad Timmers (tuin 86) met een mooie foto van een roodbonte specht die zijn jong voert.

De jury is unaniem in de keuze van deze winnende foto en vindt  dat deze foto het thema volledig uitbeeldt. Wel vinden wij dat de foto ng sterker geweest zou zijn als deze niet bewerkt was waardoor een gedeelte van de foto nu zwart-wit is.

Wij feliciteren Ad Timmers van harte met de behaalde 1e plaats!

Voor een overzicht van alle inzendingen klikt u hier


De welverdiende 2e plaats is voor een foto die gemaakt is door Richard Schilten (tuin 85)

van de verbouwing van een “oud” huisje. Richard heeft de ver-/aanbouw van tuinhuis 35 op een leuke wijze in beeld gebracht waarbij ook het thema oud en nieuw heel duidelijk zichtbaar is.En de 3e plaats is voor een door Jacqueline Steeghs (tuin 52)

gemaakte foto van pastinaak en rabarber welke voor haar oud en nieuw uitbeelden. Haar motivatie was: “De pastinaak is een herfst- en wintergroente. Tot in het voorjaar kan je oogsten. In het voorjaar kan je tegelijkertijd genieten van de allereerste rabarber. Mooi bij elkaar he?”.
En eervolle vermelding gaat naar een tweede foto van Ad Timmers.


Deze foto van een man met aan zijn hand een jong meisje, van achteren gefotografeerd, sprak alle juryleden bijzonder aan echter vanwege het feit dat de personen naar een witte tent keken in plaats van naar iets natuurlijks zoals een tuin, zorgde ervoor dat de foto niet tot de eerste 3 behoort.

    
Tenslotte willen wij Ed van Bezouwen (tuin 76)  complimenteren

met zijn bijzonder leuke serie foto’s waarbij hij laat zien hoe gratis verkregen (oude) pvc buizen verwerkt worden tot (nieuwe) aardbeienbakken.De winnende foto zal worden afgedrukt op canvas en zal de komende 2 jaar op het terras van de kantine hangen.
Ook wordt de foto gebruikt voor de uitnodigingen voor de Nieuwjaarsreceptie.


Alle winnaars van harte gefeliciteerd!
 

Voor een overzicht van alle inzendingen klikt u hier.Dordrecht, 1 december 2012

De jury,   

Anja Dijkstra (tuin 81)
Frits Baarda (tuin 75)
Matthijs Reppel (tuin 54)